Ķirbju krēmzupa

Ķirbju krēmzupa

ZUPA

  • Pašvārīts buljons
  • Sagriezts ķirbis (vr pievienot burkānus, saldos kartupeļus, pastinaku, kolrābi vai kādus citus dārzeņus, kas ir mājās)
  • Kokosriektu piens – no bundžiņas baltā daļa, daudzumu var pievienot pēc garšas (var likt arī saldo krējumu)
  • Nedaudz sviesta, bet nav obligāti (1 ĒK uz vismaz 1kg dārzeņu)

PAGATAVOŠANA

  • Ieliek katlā, ne pārāk smalkos gabalos sagriezto ķirbi (un pārējos dārzeņus, ja tādi ir – burkānus, kāli vai cietās saknes sagriež smalkāk)
  • Uzlej sagatavoto buljonu (uzlej nedaudz, lai vārot dārzeņi nepiedegtu. Vārīšanas procesā var pasekot līdzi, ja nepieciešams, pieliet vēl)
  • Vāra, kamēr visi dārzeņi mīksti
  • Gatavos dārzeņus nokāš un sablendē pievienojot nedaudz sviesta (ja dārzeņi pasausi, tad var pievienot arī nedaudz dārzeņu buljona, kas palika no vārīšanās procesa)
  • Kad masa gatava to atkal liek nedaudz uzsildīties un pievieno kokosrieksta pienu (var likt tikai balto – cieto daļu)
Atpakaļ uz Blogu