Iebiezināta piena torte

Iebiezināta piena torte

Sastāvdaļas:  16-18 cm diametra forma

3-6 biskvītiem (ja vēlies, cep 3 un dali katru plakaniski uz pusēm. Ja nevēlies griezt, cep 6 biskvītus atsevišķi):

5 olas

80g eritritols

40g sausais vājpiena pulveris vai neitrālas garšas whey proteīns  

50g auzu klijas 

28g kakao ar samazinātu tauku daudzumu 

20g kukurūzas ciete 

Mazmazliet  stēvijas koncentrāts  

 ~70ml piens (0,5 %)

 70g medus

 1/4 tējk. soda

“Iebiezinātajam pienam”:

*150g sausais vājpiena pulveris vai neitrālas garšas whey proteīns 

*350g piens (0,5%)

Biezpiena krēmam ar iebiezināto pienu:

*530g biezpiena krēms “Baltais” (vai kulinārijas biezpiens)

*25g eritritols

*0,5g stēvijas koncentrāts

Sīrups biskvītu mitrināšanai:

100g  ūdens

1g stēvijas koncentrāts

 

Pagatavošana

Biskvīti:

  1. Kafijas dzirnaviņās samal auzu klijas – bet ne pārāk smalki. Nesamalt nebūs labi, jautīsies šķiedras tortē, pārāk smalki arī nebūs labi, lai nav kā putekļi.
  2. Atsevišķi sajauc sekojošas sausās sastāvdaļas: samaltās klijas, sauso pienu vai whey, kakao, kukurūzas cieti.
  3. Olām atdala baltumus no dzeltenumiem.
  4. Olu dzeltenumiem pievieno sajauktās sausās sastāvdaļas, stēvijas koncentrātu, pielej pienu. Sajauc un atstāj sabriest.
  5. Olu baltumus saputo stingrās putās. Pievieno eritritolu un sakuļ vēlreiz.
  6. Nelielā katliņā ieliek medu un pievieno sodu.
  7. Ieslēdz cepeškrāsni uz 180 grādiem (konvekcijas režīmā, ja ir)
  8. Olu dzeltenumu – kliju masai uzmanīgo pievieno saputotos olu baltumus.
  9. Medu ar sodu karsē uz ļoti mazas/lēnas liesmas. Tiklīdz masa uzvārās un sākas iedarbība: tā uzmet putiņu, katlu noņem, medu uzmanīgi pievieno mīklai, samaisa.
  10. Mīklas masu sadala pa 3 vienādām formām vai 6 daļās, Liek cepeškrāsnī 180 grādos, cep ~ 15 minūtes.

Iebiezinātais piens – pagatavošana:

  1. Uz neleielas uguns pannā apcep sauso pienu vai whey. Svarīgi, ka to to visu laiku maisa, līdz tas kļūst zeltainā krāsā. Ja tie kļūst kā mitri, kā klucīšos, tas nekas, viss kārtībā.
  2. Apbrūnināto  pienu samaļ kafijas dzirnaviņās vai blenderī.
  3. Katliņā  ar pienu pievieno samalto sauso pienu un maisot vāra, līdz masa kļūst bieza (~ 2-7 minūtes). Ja masa uzreiz ir bieza (tas atkarīgs, no sausā piena ražotāja vai whey), tad silda līdz “uzmet  burbuli”.  Atdzesē. Masai jāsanāk biezai, ar karoti liekamai.

Biezpiena krēma ar iebiezināto pienu pagatavošana:

  1. Biezpienu (vai krēmsieru) sablendē ar 50g piena līdz viendabīgai masai .
  2. Biezpiena masai pievieno pagatavoto “iebiezināto pienu”, saldinātāju un vēlreiz sablendē.

Sagatavo sīrupu: karstam ūdenim pievieno saldinātāju un izmaisa.

Liec kopā torti:

  1. Pilnībā atdzisušus 3 biskvītus uzmanīgi pārgriež uz pusēm: sanāk 6 ripas (ja cepi 6 ripas, šo punktu izlaid).
  2. Pašu glītāko, līdzenāko biskvīta pusi atstāj tortes virsējai kārtai.
  3. Krēmu sadala 7 daļās. Piecas būs pildījumam, divas sānu un virsmas apsmērēšanai, līdzināšanai vēlāk. Katru biskvīta daļu piesūcina (ne pārāk bagātīgi) ar sīrupu un uzklāj biezpiena krēmu. Tas būs pašķidrs, varbūt tecēs pāri, viss kārtībā, tā tam jābūt.
  4. Uzliek pēdējo biskvītu, piesūcina ar sīrupu, bet krēmu virsū tam neliek.
  5. Tortai apliek  cepamo riņķi, savelkot ar to cieši biskvītus. Liec ledusskapī uz 3-4 h , vai pat labāk uz nakti. Krēmu ieliec trauciņā un arī liec ledusskapī -  tas paliks biezs, smērējams.
  6. Pēc noteiktā laika noņem riņķi un apsmērē arn atlikušo krēmu tortes sānus, virsmu.
  7. Dekorē pēc savas gaumes, vēlmēm un iespējām.
Atpakaļ uz Blogu