Zirņu–pupiņu–baraviku zupa

Zirņu–pupiņu–baraviku zupa

ZUPA

  • Pašvārīts buljons (ribiņas (man bija meža gaļas), burkāns, sīpols, ķirbju un kabaču mizas, puravs, garšvielas, ķiploks)
  • Iepriekš vārītas cūku pupas un zaļie zirnīši
  • Burkāns (iepriekš sagriezts un ielikts saldētavā)
  • Kaltētas baravikas

PAGATAVOŠANA

  • Ielej buljonu katlā
  • Pievieno smalki sagrieztus burkānus, novārītās pupiņas un zirnīšus, liek vārīties
  • Pievienoju gaļu no buljonā vārītiem kauliem
  • Kad burkāni gatavi pievienoju garšvielas – nedaudz sojas mērci, piparus, saldo papriku, kaltēto ķiploku
  • Kad viss savārījies pievienoju kaltētas baravikas – kādu sauju, savāra kamēr tās kļūst mīkstas

SĪKZAĻUMU SIERMAIZE

  • Bļodiņā sajauc – smalki sagrieztus diedzētos zirņus, redīsus, sinepes
  • Klāt pievieno svaigpiena mājas sieru ar mocarellas garšvielām (der noteikti dažādi svaigie sieri, kas pagatavoti eļļā), saspiež ar dakšu
  • Nedaudz piegriež saulē kaltētus tomātus (1 TK), pievieno arī eļļu (ja prasās visa konsistence krēmīgāka)
  • Smalki sagriež marinētu ķirbi
  • Visu kopā sajauc un liek uz maizītes
  • Pasniedz dekorējot ar diedzētu puravu
Atpakaļ uz Blogu